Udforsk Elitenetværket

Udforsk Magtens Atlas

Magtnetværket er en omfattende database, der består af 4.980 fora med i alt 49.990 poster. Databasen tilbyder således en tæt på fuldstændig, og aldrig tidligere set, kortlægning af organisationernes Danmark, og deres forbindelser.

Du kan se, hvor de forskellige organisationer er placeret i kortene her

Læs Anton og Christophs Ph.d. afhandlinger
Læs specialet bag Revner i Glasloftet

Mie Prehn Nyggaard – Breaking Glass Ceilings

Få mere at vide om de 423 i Magteliten

Du kan downloade og arbejde med vores data om både hele magtnetværket og personoplysninger om de 423 i kernen af magtnetværket gennem Antons github-side.

Du kan også downloade listen over de 423 personer her. både efter, hvor godt er er forbundet i netværket, efter navn og efter deres organisation

Vi er ved at udvikle en mere brugervenlig udgave

Vi arbejder for tiden på at få lavet en søgbar visuel database, så man nemt og hurtigt kan danne sig et indtryk af hvordan f.eks. Dronning Margrethe er forbundet med danske erhvervs- og kulturledere, eller hvordan direktøren for Nationalmuseet, Per Kristian Madsen er forbundet med andre, der ligesom han er uddannet på Aarhus Universitet.

Vi synes, det er oplagt alle har mulighed for at tilgå data og undersøge eliten nærmere. Derfor arbejder vi videre med at gøre det endnu nemmere at se på eliten. I kan eventuelt også undersøge, hvordan folkene bag littlesis.org har crowdsourcet oplysninger om elitenetværk i USA.